Magyar Szociális Fórum népgyűlése

 


Tisztelt Emberek!


A Magyar Szociális Fórum lakossági gyűlésre hívja mindazokat, akik hangot akarnak adni elégedetlenségüknek, mert nincs munkájuk és kellő jövedelmük, nincs miből megélniük, törleszteniük, otthonuk elvesztését kockáztatják, ki akarják kapcsolni náluk a villanyt, a gázt, a vizet, nem tudják normálisan táplálni gyermekeiket, elszegényednek, és sorsuk reménytelenné válik. A gyűlést tiltakozásnak szánjuk a rendszer érzéketlenségével és közömbösségével szemben életünk, megélhetésünk, jövőnk iránt. Az élethez és az emberhez méltó megélhetéshez fűződő legalapvetőbb emberi jogunk nevében akarunk fellépni. Fel akarjuk emelni hangunkat az ellen, hogy hazánkban évről-évre több százan szenvednek fagyhalált, és emberek tucatjait kergetik öngyilkosságba végső elkeseredettségükben. Hangot akarunk adni véleményünknek, hogyan akarunk változtatni a fennálló állapotokon. Azoknak akarunk szót adni, akik ilyen helyzetben élnek, és készek kifejezésre juttatni, mit akarnak a politikai vezetéstől, hogy élni tudjanak emberhez méltóan. A gyűlést akkora teremben akarjuk megtartani március utolsó hétvégéjén, amely képes befogadni a jelentkező tömeget. Ezért arra kérjük Önöket, a szervezés érdekében azonnal jelezzék részvételi szándékukat a szocialisforum@gmail.comcímen, hogy kellő méretű termet tudjunk biztosítani! Kérem, küldjék tovább ezt az üzenetet, hogy minél több embertársunkhoz eljusson, ők is értesüljenek a népgyűlésről, és részt tudjanak venni rajta! Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője 2012. március 8. Kérem a T. blog szerkesztőségét,hogy ossza ezt a felhívást meg!Köszönöm!

Figyelem közmunka vállalók! 

A közmunkásokat is megilleti a munkaruha és az egyéni védő felszerelés, még akkor is, ha a foglalkoztatás önkormányzati keretek között történik! Ez esetben a munkát nyújtó polgármesteri hivatalnak, vagy ha annak valamelyik részegysége pl:. városüzemeltetés, vagy városgondnokság vagy egyéb szociális intézménye- kell a dolgozó részére a munkavégzéshez szükséges feltételeket biztosítania.

Amennyiben a munkavédelmi előírásokat nem tartják be megfelelő munkaruha,bakancs stb... a Dolgozó nem köteles felvenni a munkát!!!Fenyegetés esetén a 06 80 204 292 telefonszámot kell felhívni (ingyenes zöld szám) ezek után a munkaügyi főfelügyelőség köteles eljárni akár a közcélú, közmunkás dolgozót foglalkoztató önkormányzatokkal, vagy cégeikkel szemben is! 

Emberek ne hagyjátok magatokat mert a közcélú dolgozókat is ugyanolyan jogok illetik meg mint a rendes munkavállalókat! 

 2012.02.21. 15:38

ököl.jpg

csapjunk szét köztük .

A Közmunka is munka

 2012.02.21. 15:26

http://akozmunkaismunka.blogspot.com/

Ez a lap a közmunka, mint munka problémáival és szabályaival foglalkozik, egyben érdek-képviseleti célt is szolgál. Ma Magyarországon nincs elég termelő üzem, így a közmunkákra továbbra is szükség van! Ha észrevétele van, vagy kellemetlen tapasztalata,-hátrány, vagy -megkülönböztetés érte, akkor saját névvel, más néven, vagy akár anonim nick nevén írja le ide: kozmunkaismunka@indamail.hu Az ide érkező posztok megjelennek az olvasói leveleknél.

Közmunka

 2012.02.21. 14:52

A híres közmunka nettó 47000 Ft- ért.

Tisztelt politikusok!  Gratulálok már megint valami felejthetetlent alkottak.  Ismételten sikerült az emberek szeretettét magukra irányítani.   Hol van az a lét biztonság, amiről olyan jól tudtak a választások idején mondogattak, hogy ilyen jó lesz –olyan jó lesz …és tessék, hu, te jó lett.

Olyan már tisztelt” politikusok „Csak a maguk gesztenyéjét kapargatják kifele.  Azért meg nézném, hogyan élnek meg havi 47000 forintból mikor naponta keresnek meg ennyit.

A munkáltatónak már mindent lehet, ha a munkás panaszkodni mer, azonnal ki van rúgva.

Azt mondják „akinek nem tetszik, el lehet menni 100 állnak sorban az ajtó ellőtt.

Na, kérem, hol van itt a melós joga éhbérért dolgozik Maguk meg mind a királyok élnek a szerény villájukban.  Nevetnek pofátlanul. így hogyan akarják vissza szorítani a feketemunkát.  Ezek inkább a feketemunka táptalaja mind ellenszere.  Kívánom a kedves politikus uraknak hogy ők is 47000 forintból éljenek meg egyedül ne agy isten családostól!!